DOLAR 34,1669
EURO 37,0902
ALTIN 2973,161
BIST 9002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara °C

2.EL VE ÜRETİCİ PAZARI

Merhaba sevgili komşular,

Biliyoruz yaz tatilindeyiz, çoğumuz tatilde olabilir ama dernekte çok miktarda malzememiz birikti. Bu yüzden bir kez daha 2.el ve üretici pazarı planladık. 

11 Ağustos 2024 pazar günü 15.00-19.00 saatleri arasında, dernek bahçemizde yapacağımız etkinlik için 50 TL. karşılığında masa alabilirsiniz. Dernek masalarımız haricinde 20 masamız olacak ve ilk başvuran ve ödeme yapanlara verilecek. Etkinlik gününde boş yer olursa kendi masalarıyla gelen komşularımıza da yardımcı olacağız.

Kenarda köşede birikmiş neyiniz varsa getirip değerlendirebilir ve stantlardan uygun fiyatlarla alışveriş yapabilirsiniz.

2. el alışverişin toplumsal faydaları nelerdir? 

     – Çevre dostudur, doğal kaynakların tüketimini azaltır.

Kıyafetler üretildiği sırada birçok çevresel zarar meydana gelebilir. Örneğin yalnızca bir tişörtün üretim sürecinde tam 2700 litre su harcanır. Kaynaklarımızın hızlı tükenmemesini sağlamak ve sürdürülebilir bir dünya ortaya çıkarmak için kıyafet satın alımlarına dikkat etmemiz gerekir. Satın alınan ve kullanılmaktan vazgeçilen ürünlerin tekrar topluma kazandırılması çevreye büyük katkı sağlar. Üretim sürecinin maliyeti de oldukça fazladır. Bu nedenle satın alacağınız ürünleri ikinci el olarak almak çevre dostu bir davranış olacaktır.Peki neden 2.el:

     – Geri dönüşümü destekler.

İkinci el giyim ürünlerini satın almak, sürdürülebilir bir dünya oluşturmaya ve yerel ekonomiye katkı sağlar. Satın alıp kullanmaktan vazgeçtiğiniz ürünleri satarak başkalarının kullanmasına olanak tanıyarak ürünün çöpe gitmesini engelleyebilirsiniz. İhtiyacınız olan ürünleri ikinci el olarak satın aldığınızda da aynı şekilde ürünlerin geri dönüştürülmesini ve tekrar kullanılmasını sağlamış olursunuz.

     – Kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.

Birbirinden kaliteli markaların pahalı ürünlerini ikinci el olarak satın alabilir hem kendi cebinize hem de topluma katkı sağlamış olursunuz. Normal şartlarda fiyatları yüksek olduğu için almaktan kaçındığınız ürünler ikinci el olarak satıldığında cebinize zarar vermeden bu ürünleri satın alabilirsiniz. İkinci el ürün satın almak tasarruf sağlar ve birikim yapmaya olanak tanır. 

     – Eşsiz ürünlere ulaşabilirsiniz.

İkinci el ürünler uzun yıllar boyunca dolapta tutulmuş ve tekrar moda haline gelen ürünler olabilir. Bu sebeple kimsenin ulaşamayacağı eşsiz parçaları ikinci el olarak satın alabilir, tüm dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. 

     – İkinci el ürün alışverişine teşvik edersiniz.

Satın aldığınız bir ürün beğenildiğinde ve nereden aldığınız sorulduğunda verdiğiniz cevap etrafınızdaki kişileri de ikinci el alışverişe teşvik edebilir. Böylece topluma ve çevreye sağladığınız katkı artmış olur.

REKLAM ALANI