DOLAR 34,2714
EURO 37,4959
ALTIN 2926,146
BIST 8876,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara °C

VAN-TATVAN-DOĞUBEYAZIT GEZİSİ

VAN-TATVAN-DOĞUBEYAZIT GEZİSİ
REKLAM ALANI
02.08.2024
293
A+
A-

UÇAKLI-BUTİK

VAN – TATVAN – DOĞUBEYAZIT

TATVAN – NEMRUT KRATER GÖLLERİ – AHLAT – DOĞUBEYAZIT 

İSHAK PAŞA SARAYI – MURADİYE ŞELALESİ – VAN KALESİ 

VAN MÜZESİ – AKDAMAR ADASI – AKDAMAR KLİSESİ – ÇAVUŞTEPE     

18 – 20 EKİM 2024 – 2 GECE, 3 GÜN – YARIM PANSİYON

1.GÜN (18 Ekim 2024):   VAN – TATVAN – NEMRUT KRATER GÖLLLERİ – AHLAT

Sabah 05:00 te Derneğimiz önünden Esenboğa Havalimanına doğru hareket ediyoruz. Havaalanına ulaşmamızla birlikte ilgili işlemler sonrası saat 07:30, VF4302 sefer sayılı Ajet Uçuşu ile Van’a doğru uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Kısa süreli uçuşumuzun ardından Van Ferit Melen Havaalanına inişimizi gerçekleştiriyor ve bizi bekleyen aracımıza geçerek Van Gölü manzaralı yolculuğumuza başlıyor ve meşhur Van Kahvaltısı için restaurantımıza hareket ediyoruz. Meşhur Van Kahvaltımızı Serpme şeklinde Van’ın en meşhur kahvaltı salonlarından birinde afiyetle alıyor sonrasında Tatvan’a hareket ediyoruz. Yolculuğumuz ardından Tatvan’a ulaşıyoruz. Transfer araçlarımız ile Nemrut Kalderası’na (Nemrut Krater Alanlarına) hareket ediyoruz. Muhteşem manzaralar eşliğinde fotoğraf molaları vererek, Buhar Bacaları, Ilıkgöl ve Soğuk Göl Krater içindeki göreceğimiz yerler arasında. Minibüsler ile tekrardan Tatvan’a dönüp öğle yemeği molası veriyoruz. Ardından, bir tarafında Süphan Dağı, bir tarafında Nemrut Dağı olan, doğal güzelliği ile zenginleşen Ahlat’a hareket ediyoruz. Türk Kültür ve Sanatı’nın en önemli merkezlerinden olan Ahlat’a ulaşmamızla birlikte gezilerimize başlıyoruz. Ahlat Müzesi, Selçuklu Anıt Mezarlığı, Büyük Mezar Stelleri, Yazıtlar ve Emir Bayındır Kümbeti gezilerimizin ardından Van’daki otelimize doğru hareket. Odalarımıza yerleşme. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. (5* Elite World Van Hotel)

2.GÜN (19 Ekim 2024):  DOĞUBEYAZIT – İSHAK PAŞA SARAYI – MURADİYE ŞELALESİ

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Ağrı’nın ilçelerinden biri olan Doğubeyazıt’a doğru yolculuğumuza başlıyoruz. Doğubeyazıt’a varışımız ile Ağrı’nın Gözdesi, yapımı 99 yıl süren Türk mimari tarihinin en güzel eserlerinden biri olan, I. Dünya Savaşı’na kadar Beyazıd Sancağı’nın yönetildiği, İshak Paşa Sarayı’nı geziyoruz. Bir tepeye konumlanan ve tüm ovaya hakim konumda bulunan İshak Paşa Sarayı, süslemeleri, kabartmaları, bir sarayda bulunması gereken özelliklerinin fazlasını görebileceğiniz, tüm ihtişamı ile bizleri kendine hayran bırakıyor. Ardından Doğubeyazıt’da vereceğimiz serbest zamanda yöresel lezzetlerin tadına bakarak öğle yemeğinizi değerlendirebilir ve alışveriş yapabilirsiniz. Rehberimizin belirlediği saatte buluşma ve adını Bağdat Seferi’ne çıkan Sultan IV. Murat’tan alan Muradiye Şelalesine doğru yola çıkıyoruz. Şelalenin güzelliği ile büyülenip, çevresinde oluşan bitki örtüsü de bizleri etkiliyor. Doğanın güzelliğini fotoğrafladıktan sonra Van’a doğru hareket ediyoruz. Keyifli yolculuğumuz sonrasında Van’daki otelimize varış. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. (5* Elite World Van Hotel)

3.GÜN (20 Ekim 2024):  VAN MÜZESİ – VAN KALESİ – KEDİ EVİ – EDREMİT KIZ KALESİ – AKDAMAR ADASI VE KİLİSESİ – HAVALİMANI – ANKARA

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Van gezimizde ilk durağımız Van Kalesi. Aynı bölgede geleneksel Türk evlerinin en güzel örneklerinden biri olup günümüze kadar gelen Van Evi’ni görüyoruz. Doğu Anadolu’nun bu en önemli uygarlığını, bıraktıkları eserlerle yakından tanıyabileceğimiz Van Müzesi sıradaki gezi noktamız olacak. Ardından Van’ın en sevilen, kendine özgü güzelliği ile bilinen Van Kedileri’nin bulunduğu kedi evini ziyaret ediyoruz. Geçmişten günümüze değerini koruyan bir sanat ürünü olan Gümüş Savat işçiliğini tanıyıp verilen serbest zaman içerisinde alışveriş imkani da bulabilirsiniz. Ardından Gevaş’a doğru yola çıkıyoruz. Edremit’ten geçerken muhteşem manzarasını kaçırmamak için, Urartular tarafından adak ve dilek sunağı olarak kullanılmış Kız Kalesi’ni görüyoruz. Gevaş’tan Van Gölü üzerinden tekne ile Akdamar Adası’na geçiyoruz. Adada bulunan “Ahtamar” Kilisesi’nin muhteşem duvar betimlemelerini görüp hikayelerini rehberimizden dinledikten sonra, adayı dolaşıp göl manzaralı çay-kahve keyfi için serbest zaman. Tekne ile tekrardan Gevaş’a geliyoruz. Dönüş yolculuğumuz için havalimanına geçiyoruz. Saat 21:05 AJet VF4307 Ankara uçuşu ile Mezopotamya Turumuzu sizlerin hafızalarında kalacak onlarca hatıraları ile ardımızda bırakarak tamamlıyoruz ve Esenboğa havalimanına ulaşıyoruz. Havalimanında bizi bekleyen aracımıza binerek mahallemize doğru kısa süreli yolculukla etkinliğimizi sonlandırıyor başka bir organizasyonumuzda görüşmek üzere vedalaşıyoruz. Anka Tur Operasyon ve Satış ekibi olarak bizleri tercih ettiğiniz için Teşekkür ediyoruz.

GEZİ ÜCRETİ:    15.250 TL Üyelere 15.200 TL

(Double Oda Kişi Başı) (Single Oda Konaklama Farkı 2.000 TL)

GEZİ KAPSAMINDA VERİLECEK HİZMETLER: Havaalanı transferleri, Ankara – Van, Van – Ankara Gidiş Dönüş Uçak Biletleri, İlk gün Van meşhur serpme kahvaltısı, Bölge de gezi alanlarında özel araçla ulaşım, 2 Gece 5 Yıldızlı Elite World Van Otel Konaklaması, 2 Sabah Kahvaltısı, 2 Akşam Yemeği, Gevaş-Akdamar Adası Gidiş Dönüş Tekne Ücreti, TÜRSAB seyahat sigortası, Anka Tur acenta refakati, Mili Park giriş ücretleri, tüm çevre gezileri ve rehberlik hizmetleri.

GEZİ ÜCRETİNE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER: Öğle Yemekleri ve öğünlerde alınan İçecekler, Müze ve Ören yeri Giriş Ücretleri ile Kişisel Harcamalar gezi ücretine dahil edilmemiştir.

REKLAM ALANI