DOLAR 32,99
EURO 35,9948
ALTIN 2571,297
BIST 11064,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara °C

GİRLEVİK-TUNCELİ-OVACIK-HARPUT GEZİSİ

GİRLEVİK-TUNCELİ-OVACIK-HARPUT GEZİSİ
REKLAM ALANI
16.06.2024
214
A+
A-

GİRLEVİK-TUNCELİ-OVACIK-HARPUT GEZİSİ

ERZİNCAN – TUNCELİ – ELAZIĞ – MALATYAGİRLEVİK ŞELALESİ – PÜLÜMÜR – TUNCELİ – OVACIKZİYARET KÖYÜ – MUNZUR GÖZELERİ – MUNZUR VADİSİ – AKYAYIK HOZAT – PERTEK – HARPUT – ELAZIĞ – MALATYA – ASLANTEPE HÖYÜĞÜ

18 – 21 TEMMUZ 2024 – 3 GECE, 4 GÜN – TAM PANSİYON

17 Temmuz 2024 Çarşamba gecesi saat: 21.00’de Derneğimiz önünde buluşup hareket ediyoruz. Araç içinde kek, sıcak-soğuk içecek ikramlarıyla Kırıkkale-Yozgat-Sivas üzerinden yolumuza devam ediyoruz.

1.GÜN (18 Temmuz 2024 Perşembe):  GİRLEVİK ŞELALESİ – PÜLÜMÜR – TUNCELİ  

Sabah saatlerinde Erzincan üzerinden, Erzincan’ın 30 Km güney doğusunda yer alan Çağlayan Beldesine ulaşıyoruz. Muhteşem bir doğal güzelliğe sahip Girlevik Şelalesi manzarasıyla bir restoranda kahvaltı tabağı şeklinde alacağımız güzel bir kahvaltı ile güne başlıyoruz. Kahvaltı sonrası şelalede gezinti ve fotoğraf molasının ardından hareket edip bir süre Erzurum yolundan devam edip Fırat’ın ana kolu olan Karasu üzerindeki Mutu Köprüsünden sağa dönerek Tunceli yoluna girip dağ yolundan yükselerek 25 Km yol aldıktan sonra Pülümür’e gidiyoruz. Pülümür doğumlu olan ve Dersim olayları sırasında sürgünlere çocukken tanıklık eden Cemal SÜREYYA’nın Anıtı’nı görüp fotoğraf çektikten sonra yolumuza devam edip Pülümür Çayı kenarında Kırmızıköprü’de çay molası veriyoruz. Mola sonrası yolumuza devam edip bir kanyon konumundaki muhteşem manzaralı virajlı yollardan ve çığ tünellerinden geçip Zağge Şelalesi ve Ağlayan Kayalar’da kısa süreli gezinti ve fotoğraf molaları verdikten sonra yolumuza devam edip Kutu Deresi’ne gidiyoruz. Akdeniz sahillerini andıran plajları ile ünlü Kutu Deresi’ne gidip çay-kahve molası verip toplamda 60 Km yol aldıktan sonra gümüş kapı anlamına gelen ve adını Dersimli/Dersimanlı Aşiretinden alan Mamiki/Kalan/Tunceli’ye gidiyoruz. Yıllardır unutulmuşluğun izlerini taşıyan bu kentimizde; isteğe bağlı olarak öğle yemeğimizi Munzur çayı kenarındaki restoranımızda Gulit çorbası, Yerli somon, yoğurtlu mantar, çoban salata ve pekmezli irmik helvası eşliğinde afiyetle yedikten sonra bir Alevi/Bektaşi ibadet yeri olan Cemevi’ne gidip Cem ibadeti ve Alevi/Bektaşi inançları hakkında yetkililerden bilgiler alıyoruz. Daha sonra yürüyerek Kışla Meydanı’na gidiyoruz. 1937’deki  Dersim isyanının önderi olan ve 15 kasım 1937’da Elazığ’da 6 kişiyle birlikte idam edilen Seyid Rıza Heykeli ve çevrede yapacağımız gezintiler ve serbest zaman sonrası aracımıza binerek Tunceli Merkez de yer alan otelimize hareket ediyoruz. Konaklama ve Akşam yemeği otelimizde. (Grand Şaroğlu Hotel)

2.GÜN (19 Temmuz 2024 Cuma):  OVACIK – ZİYARET – GÖZELER – AKYAYIK  

Erken kalkıp güzel bir kahvaltı ile güne başlıyoruz. Kahvaltı sonrası hareket edip Munzur Milli Parkı sınırları içinde ve Munzur Çayı eşliğinde ve muhteşem manzaralar eşliğinde kıvrımlı yollardan geçerek Ana Fatma’da kısa süreli dua ve fotoğraf çekimi sonrası toplamda 60 Km yol aldıktan sonra Ovacık’a ulaşıp Akyayık Köyü’ne gidiyoruz. Bölgede hakimiyet kuran farklı uygarlıklar, Akkoyunlu/Karakoyunlu Dönemi ve aynı zamanda  Türkmen/Alevi-Bektaşi inancına sahip insanların ölü gömme geleneğinin bir yansıması olan koç başlı mezar taşlarının bulunduğu mezarlık ziyareti sonrası köylülerle sohbet ediyoruz. Gezi sonrası hareket edip Ovacık üzerinden yolumuza devam ederek Gözeler Köyü’ne gidiyoruz. Munzur Dağlarının dibinde köy girişinde mola vererek isteğe bağlı olarak kısa süreli doğa yürüyüşü yapıyoruz. Mis gibi doğada ve farklı bir coğrafyada bulunmanın keyfiyle 4 Km süreli doğa yürüyüşümüzü tamamlayarak köy girişinde kavak ağaçlarının gölgesinde çay molası veriyoruz. Kırıkmerdiven Deresi’nin çağıl çağıl akan suları eşliğinde afiyetle çaylarımızı yudumladıktan sonra hareket edip Ovacık üzerinden yolumuza devam edip toplamda 20 Km yol aldıktan sonra Munzur Gözeleri’nin bulunduğu Ziyaret Köyü’ne gidiyoruz. Öğle yemeğimizi restaurantımızda çorba, kırmızı benekli alabalık, patates, salata, meyve eşliğinde afiyetle yedikten sonra efsanesi olan ve bir ermiş çobanın döktüğü sütlerden oluştuğuna inanılan ve Alevi-Bektaşi inancında kutsal bir su olarak kabul edilen Munzur Gözeleri’nde; Dua Yeri’ne gidip isteğe bağlı olarak mum yakıp dilek tutuyoruz. Munzur Dağların eteklerinden doğup değişik yerlerden gün yüzüne çıkan muhteşem güzellikteki gözeleri görüp fotoğraf çektikten sonra köprüleri ve geçitleri kullanarak su kaynağının gün yüzüne çıktığı noktaya kadar gidip su içiyoruz. Bir süre dinlendikten sonra grup anısı fotoğraf çekimleri sonrası hareket edip 14 Km yol aldıktan sonra Ovacık’a gidiyoruz. Ovacık Belediyesi’ne gidip, Belediye Binası’nı geziyoruz. Ziyaret ve gezi sonrası isteğe bağlı olarak yöresel ürün alış verişi yapıyoruz. Yapılan etkinlikler sonrası akşam yemeği için Munzur Vadisinde yer alan restaurantımıza hareket ediyoruz. Munzur çayı kenarında yer alan Restaurantımızda canlı müzik eşliğinde yöresel menümüzü afiyetle yiyoruz. (Yöresel menü: Gulit çorbası, yerli somon, yoğurtlu mantar, çoban salata ve pekmezli irmik tatlısı) Geceyi müzikle eğlenerek ve özel içeceklerimizi yudumlayarak geçiriyoruz. Ardından Tunceli merkezde yer alan otelimize dönüşe geçiyoruz. Kısa süreli yolculuğumuz sonrası otelimize ulaşıyoruz. Konaklama otelimizde. (Grand Şaroğlu Hotel)

3.GÜN (20 Temmuz 2024 Cumartesi):   HOZAT – PERTEK – HARPUT – ELAZIĞ

Erken kalkıp güzel bir kahvaltı yaparak güne başlıyoruz. Kahvaltı sonrası eşyalarımızı toplayarak otelimizden ve Tunceli’den ayrılıp hareket ediyoruz. Hozat dağ yoluna girip 45 Km yol aldıktan sonra Hozat’a gidiyoruz. Dersim İsyanları/Olayları ile ilgi Sanat Duvarı olarak adlandırılan panoları görüp gezip fotoğraf çektikten sonra Hozat Parkı’nda çay-kahve molası veriyoruz. Mola sonrası Hozat-Pertek yoluna girip toplamda 45 Km yol aldıktan sonra Pertek’e gidiyoruz. Keban Baraj Gölü sularının altında kalmasıyla, ODTÜ Mimarlık/Restorasyon Bölümü tarafından taşların numaralandırılmasıyla Pertek’e taşınan Çelebi Ağa ve Sungur Bey Camiisi’ni görüp gezerek fotoğraf çekiyoruz. Pertek’te kısa süreli dinlenme ve çay-kahve molası sonrası Feribot İskelesi’ne gidip feribota binerek 25 dakikalık feribot yolculuğu ile Keban Barajı’nı geçerek Murat Irmağı’nın kıyısındaki bir tepenin üzerinde inşaa edilen ve yine bölgenin Keban Baraj Gölü suları altında kalması sonucu bugün bir ada üzerinde yer alan Pertek Kalesini feribottan görüp fotoğraf çekiyoruz. Feribot geçişi sonrası yolumuza devam edip 20 Km yol aldıktan sonra Harput’a gidiyoruz. Öğle yemeğimizi restorantımızda kaşarlı beyti sarma, salata, ezme, makarna, ayran, gül katmeri ve çay menüsü eşliğinde afiyetle yedikten sonra hareket edip Harput gezisi için yola çıkıyoruz. Kısa süreli yolculuk sonrası Harput’a gidip 2 saat süreli gezi kapsamında; Urartular döneminde inşaa edilen Harput Kalesi, Akkoyunlular Döneminde inşaa edilen Ulucami/Eğri Minare, Şefil Gül Harput Evi, Sara Hatun Türbesi ve isteğe bağlı Arap Baba Türbesi gezileri sonrası hareket edip Elazığ’daki otelimize gidiyoruz. Odalarımızda bir süre dinlendikten sonra akşam yemeğimizi otelimizde alıyoruz. Geceyi Elazığ’da geçiriyoruz. (Park Dedeman Elazığ)

4.GÜN (21 Temmuz 2024 Pazar): MALATYA–ASLANTEPE HÖYÜĞÜ – KAYSERİ – ANKARA

Erken kalkıp güzel bir kahvaltı yaparak güne başlıyoruz. Kahvaltı sonrası saat: 08.00’de otelimizden ayrılarak Malatya için hareket ediyoruz. Toplamda 100 Km yol aldıktan sonra Malatya’nın 7 Km kuzeydoğusunda yer alan ve bir Hitit Yerleşimi olan Aslantepe Höyüğüne gidiyoruz. Atatürk’ün emriyle yürütülen kazılarda Kalkolitik/Bakır Çağı’ndan Demir Çağı’nda kadar kültür katlarının varlığı tespit edilmiş ve sonrasında Roma ve Doğu Roma hakimiyetleri döneminde de kullanılmış bir ören yeri konumundadır. Örenyeri gezisi sonrası Malatya şehir merkezine gelip Kent Tarihi ve Beşkonak Etnoğrafya Müzeleri gezileri sonrası isteğe bağlı öğle yemeğimizi afiyetle yedikten sonra Malatya’ya özgü yöresel ürün alış verişi yapıyoruz. Yapılan etkinlikler sonrası saat: 19.00’da Ankara’ya hareket edip Darende-Gürün-Pınarbaşı-Kayseri üzerinden yolumuza devam edip belirli yerlerde vereceğimiz molalar sonrası gece geç saatlerde Ankara’ya geliyor etkinliğimizi sonlandırıyor başka bir organizasyonumuzda görüşmek üzere vedalaşıyoruz.

GEZİ ÜCRETİ:

14.250 TL (Double Oda Kişi Başı) Üyelere 14.200 TL.

3.000 TL (Single Oda Konaklama Farkı)

GEZİ KAPSAMINDA VERİLECEK HİZMETLER: Turizm paketli özel araçla ulaşım, araç içi ikramlar, 3 Gece Otel Konaklaması, 4 Sabah Kahvaltısı (1 Girlevik Şelalesi Restaurantta – 3 Otellerde), 3 Öğle yemeği (Restaurantlarda), 3 Akşam Yemeği (Otellerde), Pertek Feribotu Geçişi, TÜRSAB seyahat sigortası, Anka Tur acenta refakati, Mili Park giriş ücretleri, tüm çevre gezileri ve rehberlik hizmetleri.

GEZİ ÜCRETİNE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER: Müze ve Ören yeri Giriş Ücretleri, gidiş ve dönüş yolundaki öğünler ile Kişisel Harcamalar gezi ücretine dahil edilmemiştir.

REKLAM ALANI